torsdag 6 oktober 2011

5 bra SEO-plugins till Wordpress

Anledningen till att Wordpress är så populärt är för att det är så lätt att använda, har ett bra användargränssnitt, fungerar bra för SEO och är mycket lätt att anpassa. Det finns hundratals plugins som kan användas för att förbättra Wordpress. Här är fem stycken som gör det enkelt att optimera din blogg för sökmotorerna.

All in One SEO Pack - Detta är det i särklass mest användbara sökmotoroptimerings-tillägget för WordPress. Kan använda till alla teman för att enkelt och snabbt anpassa din meta html. Med hjälp av en meny kan du redigera olika metataggar på varje inlägg och sida. Tillägget låter dig även optimera titel, beskrivning, bildtaggar och sökord.

Google XML Sitemaps - En bra plugin för att få din webbplats indexerad i Google och andra sökmotorer. Kan anpassas helt för att bara visa de inlägg och sidor som du vill ska indexeras, och dölja kategorier, taggar och andra sidor som kan uppfattas som "duplicate-content" av sökmotorerna.

SEO Smart Links - Länkar automatiskt sökord och fraser i dina blogg-inlägg och kommentarer med motsvarande inlägg, sidor, kategorier och taggar på din blogg. Du kan även lägga till dina egen sökord och vilka webbadresser de ska länka till. Dessutom kan du lägga in nofollow-attribut och ställa in så att länkar öppnas i nytt fönster. En perfekt lösning för att länka ihop alla inlägg och sidor på din blogg, samt att automatiskt lägga in affiliate-länkar på vissa sökord.

SEO Friendly Images - ALT-attributet på bilder är viktig del av sökmotoroptimering. Den beskriver dina bilder till sökmotorn och när en användare söker efter en viss bild är detta en avgörande faktor. Med denna plugin kan du automatiskt lägga till ALT- och TITLE-attribut som är anpassade efter dina sökord på alla bilder som inte redan har dessa.

WP Super Cache - En webbplats laddningstid är en ranknings-faktor i Google. Med WP Super Cache är det möjligt att snabba upp laddningstiden för Wordpress-bloggar genom att cacha inlägg och sidor, och därmed minska antalet långsamma databas-frågor som krävs för att visa en sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar