torsdag 22 december 2011

11 Tips för att bli en framgångsrik bloggare

1. Bestäm dig för vad din blogg ska handla om. Det gör inget om ämnet är brett i början. När du efterhand får mer erfarenhet och lär dig vad dina besökare vill ha kan du rikta in dig mer på ett smalare ämne.

2. Välj ett bra namn på bloggen. Det måste vara lätt att komma ihåg och att stava. Det är också bra om namnet innehåller ett sökord till det ämnet du tänker blogga om.

3. Välj en pålitligt och bra webbhotell. Välj inte något billigt eller gratis webbhotell där du inte har full kontroll över din blogg. Börja med ett webbhotell och flytta till en dedikerad server när bloggen är tillräckligt stor.

4. Skriv ner alla idéer till inlägg som du får. Du kan också till exempel sitta ner en timme varje vecka och skriva ner vad du ska blogga om den följande veckan.

5. Skaffa ett professionellt blogg-tema, till exempel från Woothemes eller Studiopress. De flest gratis-teman har begränsningar.

6. Skaffa ett professionellt logo. Det kommer att kosta några kronor att ha designa men kommer att ge dig konkurrensfördelar. Läsarna kommer att ta dig på större allvar och se att du investerar tid och pengar på att skapa en seriös blogg.

7. Installera Google Analytics eller liknande tjänst för att se var dina besökare kommer ifrån. Om du inte kan mäta din trafik är det svårt att förbättra den.

8. Installera få men användbara wordpress-plugins. Undvik att fylla bloggen med så många plugins som möjligt eftersom de så småningom kommer att göra din blogg svårare att navigera.

9. Lägg in knappar för sociala medier på din blogg. Detta gör att dina besökare att dela dina blogginlägg med sina vänner, vilket kommer att innebära mer trafik.

10. Optimera alla dina blogginlägg för sökmotorerna. Se till så att det finns relevanta sökord i titeln och i huvudtexten så att inläggen går att hitta i sökmotorerna.

11. Blogga så ofta som möjligt. Försök att posta nya inlägg i alla fall tre gånger per vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar