söndag 2 oktober 2011

7 sätt att bygga länkar

Länkar ger en webbplats styrka och synlighet i sökmotorerna och utan dom är det svårt att få bra placering i sökresultaten även med bra innehåll. Det finns många sätt att bygga länkar till en sajt, här är 7 enkla sätt:

1. Skriv artiklar och lägg till dem i artikelkataloger - Att marknadsföra sin sajt genom artiklar är en bra metod för att få värdefulla länkar. När andra sajter länkar tillbaka i innehållet (jämfört med till exempel en länklista) får du en stark länk som sökmotorerna lägger stor vikt vid. På SEO-Forum.se kan du hitta en förteckning över svenska artikelkataloger.

2. Var aktiv på forum - På många forum finns det möjlighet att lägga in länkar i signaturen. Allt du behöver göra är att registrera dig och delta i diskussionerna för att bygga länkar (tänk dock på att inte spamma).

3. Sociala bokmärkessidor - Skicka in dina inlägg till sociala bokmärkessidor, som till exempel Pusha.se. Om du skapar bra och intressant innehåll kommer andra medlemmar att sprida länken, vilket get fler tillbakalänkar åt dig.

4. Kommentera på bloggar - Ett väldigt enkelt sätt att få länkar. Försök bidra med någonting och skriv inte en kort meningslös kommentar bara för att få en länk. Ett tips är att läsa andra kommentarer och skriva ett svar på någon av dem.

5. Bygg interna länkar - En underskattat metod, men länkar från din egen sajt kan förbättra placeringen i sökmotorerna. Länka alltid tillbaka till gamla relevanta inlägg från dina nya inlägg. Om du använder Wordpress, finns det plugins för att automatiskt lägga till relaterade länkar efter inlägget.

6. Länkkataloger - Länkkataloger är en gammal metod för att bygga länkar som fortfarande kan ge bra resultat. Har du en blogg finns det dessutom många bloggkataloger och topplistor där du kan lägga till din blogg.

7. Skapa bra innehåll - Om din sajt har bra användbart innehåll ökar chansen att andra bloggare länkar till dig och att folk sprider dina länkar utan att du behöver göra någonting själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar