måndag 30 maj 2011

Att välja rätt webbhotell

Att välja rätt webbhotell kan vara svårt eftersom det finns så många alternativ att välja mellan, med olika nivåer av bandbredd, lagringsutrymme och funktioner. För att vara säker på att din webbplats ska fungera utan större problem, är det är viktigt att jämföra vad man får hos de olika webbhotellen för att kunna avgöra vad som är rätt för just dig.

1. Priset. Detta är kanske en av de vanligaste faktorerna som avgör vid val av webbhotell, men du bör vara försiktig med att basera hela ditt val på endast priset. Även om det inte alltid är fallet, så kan ett lågt pris ibland betyda låg kvalitet. Det finns dock webbhotell där du kan få bra service och kundtjänst för under 100 kr i månanden. Det finns också dyrare alternativ med dålig tillförlitlighet och kundtjänst.

2. Funktioner. Du bör jämföra alla funktioner som ingår i de webbhotellpaket som du funderar på att välja. Du bör fundera på hur mycket lagrinsutrymmer, bandbredd och andra funktioner du behöver för att kunna driva din webbplats. Om du planerar att driva en lite mindre webbplats kan du till exempel välja ett paket med mindre bandbredd och lagringsutrymme. Andra funktioner som kan behövas är till exempel PHP och databaser som är nödvändigt för att installera och driva många CMS (WordPress, Joomla, Drupal etc.).

3. Recensioner. Det finns flera webbplatser på nätet som erbjuder recensioner av webbhotell där kunder har möjlighet att sätta betyg. Om ett webbhotell har många dåliga recensioner kan det vara bäst att undvika detta. En eller ett par dåliga recensioner behöver inte betyda att webbhotellet är dåligt, men om en majoritet har gett dåligt betyg bör du se upp.

4. Kundtjänst. Kontrollera vilken nivå av kundtjänst webbhotellet erbjuder för att vara säker på att du kan kontakta dem ifall det uppstår något problem. Mindre webbhotell kanske inte ger ut något telefonnummer och tar lång tid på sig att svara på e-post.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar